Om mässan

Om VA Tour Sweden

VA Tour Sweden är Sveriges största mässa inom markförlagd VA och har besökt orter som Piteå, Skellefteå, Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping. Drygt 30 ledande VA-företag visar upp de senaste produkterna och teknikerna inom just VA, bland annat kan du titta på pumpar, rörsystem, gatugods, brunnar, ventiler och kopplingar. Här möter du de största och främsta produkt- och teknikleverantörerna till Sveriges viktigaste infrastruktur, VA-nätet.

VA Tour Sweden är den självklara mötesplatsen för dig som är VA-ingenjör, VA-chef, konsult, anläggare, entreprenör, grossist eller på annat sätt arbetar med Vatten och Avlopp. Mässan har under åren utvecklats till den största och viktigaste mässan inom markförlagd VA. Här kan man se, klämma och känna på de stora VA-produkterna och knyta kontakter på ett och samma ställe. Förutom att mässbesöket är kostnadsfritt bjuder vi på både frukost och lunch.

Vi möts på VA Tour Sweden 2022

I maj 2022 drar vi igång vår Sverige-turné igen och då ses vi på en ort nära dig, det ser vi fram emot!

Här ses vi i maj 2022:

 • 5 maj - Malmö, Malmömässan
 • 10 maj - Umeå, Nolia
 • 17 maj - Stockholm, Stockholmsmässan
 • 24 maj - Jönköping, Elmia

Öppettider:

Öppettiderna är 8.30-15.30 på samtliga orter.

Ta del av det absolut senaste från branschen

Under VA Tour Sweden bjuder vi på toppaktuella och kompetenshöjande seminarier inom digitalisering och hållbarhet. Ta del av de allra senaste teknikerna och produkterna inom markförlagd VA. Mässbesöket är kostnadsfritt men registrering och vaccinationsbevis krävs.

 • Titta på produkter och träffa ledande tillverkare från VA-branschen
 • Lyssna på intressanta föredrag
 • Besöket är kostnadsfritt men anmälan krävs
 • Vi bjuder på frukost och lunch

Vaccinationsbevis

Hälsa och säkerhet är vår högsta prioritet. Vi följer myndigheternas riktlinjer och rekommendationer. Vi har nu infört krav på vaccinationsbevis för både utställare och besökare för att förhindra smittspridningen av Covid-19, värna om hälsa och skapa säkra event. I fallet beträffande vaccinationsbevis har vi själva valt att följa de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten satt upp för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, detta innebär att endast vaccinationsbevis med giltig id-handling gäller. Undantag är personer som inte kan vaccinera sig av medicinska skäl, de ska kunna visa upp ett läkarintyg i stället. Kravet gäller ej för personer under 18 år.

Vaccinationsbeviset laddas ner på covidbevis.se

Detta gäller kring vaccinationsbevis:

 • det är ett vaccinationsbevis (ej testbevis eller tillfrisknandebevis) 
 • vaccinet är godkänt enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter 
 • personen fått rätt antal doser för att räknas som fullvaccinerad 
 • det har gått 14 dagar sedan sista dosen (gäller ej boosterdos)
 • Giltig ID-handling måste kunna uppvisas
 • VA Tour Sweden kommer att godkänna bevis som är anslutna till EU Digital Covid Certificate Infrastructure

Här kan du läsa mer om vaccinationsbevisen >>

Samtliga mässlokaler vi besöker under VA Tour Sweden är Covid-19-certifierade. Den internationella certifieringen, som är framtagen av Safe Asset Group, innebär att anläggningarnas förberedelser och rutiner för att hantera covid-19 har godkänts enligt standarden ”Covid-19 Compliant”. I bedömningspunkterna ingår allt från ledningssystem, riskanalyser, skyltmaterial och tillgång på handspritstationer till utbildning och säkerhetsrutiner.

Läs mer om Covid-19-certifieringen >>

Arrangörer

VA Tour Sweden arrangeras av branschorganisationen VVS-Fabrikanterna och mässarrangören Stockholmsmässan, tillsammans med Cirkulation som mediapartner.

 

Planeringen pågår för fullt - Vi ses på VA Tour Sweden 2022!

Du är redan prenumerant

E-mailadressen prenumererar redan på Fastighetsfokus VVS nyhetsbrev

Anmäld!

Nu har du anmält dig till Fastighetsfokus VVS nyhetsbrev med e-mailadressen

Fel!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med VA Tour Swedens nyhetsbrev får du de senaste nyheterna.